Etapa I - TROFEUL JNEPENILOR - 22 - 24 iunie 2018 - Muntii Apuseni


Etapa I - TROFEUL JNEPENILOR - 22 - 24 iunie 2018 - Muntii Apuseni

La capătul unui drum lung, se desfăşoară spectacolul unic al naturii într-un loc simplu şi autentic, încărcat de tradiţie şi emoţie – Ţara Moţilor. Jnepenii vă aşteaptă cu aceeaşi veselie cu care v-au obişnuit, pentru a scrie împreună un nou capitol al frumoasei poveşti a Ştafetei Munţilor.

Trofeul Jnepenilor este prima etapă a Campionatului Național de Turism Sportiv Ștafeta Munților 2018, un eveniment de suflet pentru noi, care aduce împreună oameni frumoşi, îndrăgostiţi de natură. Participarea este permisă tuturor persoanelor, indiferent dacă sunt sau nu membri ai unei organizații cu profil sportiv-montan. Aşadar, fie că veniţi pentru prima dată pentru a descoperi libertatea oferită de crestele munţilor, fie că reveniţi pentru a vă depăşi limitele şi pentru a accepta o nouă provocare, suntem bucuroşi să  vă primim.

 

Când şi ce facem:
Vineri: 22 iunie 2018
12:00 – 22:00 – Vă aşteptăm cu zâmbetul pe buze! - Întâmpinarea participanților și înscrierea echipelor;
Să vedem cine acceptă provocarea! - Înscrierea echipelor se efectuează până la ora 23:00.
22:00 – Încercăm să fim şi serioşi! - Ședinta tehnică;
23:45 – Afișarea ordinii de intrare în concurs.
 
Sâmbătă: 23 iunie 2018
07:00 – Bună dimineața, Apuseni! – deşteptarea şi înviorarea; 
07:30 – Să vedem cine este conştiincios! - START teste teoretice;
08:30 – Pe locuri, fiţi gata...START! – proba de raid montan;

14:00 – Va asteptam in poligonul de orientare;
18:00 – La joacă cu Jnepenii! Probe surpriză pentru cei mici, dar și pentru cei mari (în stilul caracteristic jnepenilor);
21:00 – Momentul mult aşteptat - Afișarea rezultatelor;
21:30 – Să înceapă distracția - Deschiderea programului cultural.

 
Duminică: 24 iunie 2018
10:00 – Afişarea rezultatelor pentru proba Cultural;
11:00 – Happy-end (festivitatea de premiere) şi bye-bye!
 
Cazarea/camparea:
Tabara va fi amplasată în incinta Pensiunii Piatra Graitoare şi în împreujurimile sale, în satul de vacanţă Vârtop, la o altitudine de 1150m. Există numeroase opţiuni de cazare în apropierea pensiunii şi a locului de campare, iar pentru campare se va percepe o taxă de 5,5 lei/persoană :), taxă ce vă va oferi acces la grupuri sanitare. Puteţi comanda mâncare, băuturi cu mai multe sau mai puţine grade direct la pensiune şi chiar vă încurajăm să încercaţi mâncarea la tuci a lui Lucian! :)

Categoriile de concurs:
FAMILY – participă echipe formate din 3 persoane, minim un adult şi obligatoriu minim un copil cu vârsta de maxim 13 ani împliniţi;
JUNIORI – participă echipe formate din 3 persoane, indiferent de sex, cu vârsta cuprinsă între 14 – 20 ani împliniţi;
ELITE – participă echipe formate din 3 persoane, indiferent de sex;
SENIORI – participa echipe formate din 3 persoane cu vârsta cuprinsă între 35-50 ani, indiferent de sex.
VETERANI – participă echipe formate din 3 persoane cu vârste peste 50 de ani, indiferent de sex;
FEMININ – participă echipe formate din trei fete, indiferent de vârstă;
OPEN – participă echipe formate din 3 persoane, indiferent de vârstă şi sex.

 
Probele de concurs:
1. Raid montan – traseele au o dificultate medie. Echipamentul obligatoriu pentru această probă este:
- individual: încălțăminte de munte cu talpă profilată, lanternă, fluier, pelerină de ploaie; pentru participanţii la categoria Elite, dacă aveţi cască de protecţie şi credeţi că nu vă încurcă, este bine să o utilizaţi;
- colectiv: busolă, trusă sanitară, bidon pentru apă, rucsac, sursă de foc.
 
2. Cunoștiințe teoretice – se susţine înainte de plecarea în traseul de raid și constă într-un test grilă cu 15 întrebări despre zona în care se desfășoară concursul. Există un singur răspuns corect, iar timpul maxim alocat este de 7 minute. Fiecare membru al echipei va răspunde la 5 întrebări. Categoriile Family și Open vor răspunde doar la întrebări pe bază de imagini.
 
3. Orientare – pentru proba de orientare concurenții vor avea de parcurs un traseu pe baza hărţii de orientare, și vor parcurge un traseu a cărei distanță nu va depăşi 2,5km în plan aerian, cu o diferență maximă de nivel de aproximativ 60m.
 
Cultural – fiecare club / grup va avea la dispoziție 25 de minute pentru a prezenta minim 3 cântece, o scenetă umoristică și o poezie.  Se va puncta, în special, atmosfera creată. Tema probei culturale este tradiţia şi moştenirea culturală.
  
Regulile taberei:
Camparea și cazarea concurenților se va face numai sub îndrumarea organizatorilor.
Va exista o singură vatră de foc, amenajarea altor vetre suplimentare fiind interzisă. Fiecare club/grup va primi la sosirea în tabară un sac de gunoi. Cluburile au obligativitatea transportării gunoiului realizat până la primul punct amenajat din afara taberei. Responsabilului de grup îi revine obligația de a aduce la cunoștință membrilor grupului său, regulile de prevenire a accidentelor și a normelor de conduită montană, precum și regulamentul concursului.
Organizatorii își rezervă dreptul de a introduce modificări în programul de desfășurare a probelor de concurs.
 
Cum ajungeţi la noi:
Satul de vacanță Vârtop este situat la 1150 metri altitudine, la limita vestică a Parcului Natural Apuseni, la granița dintre județele Bihor și Alba, pe drumul național DN75. Oradea (E79) – Ștei (76) – Lunca (75) – Nucet – Vârtop (total 111 km). Satul de vacanță Vârtop se află la o distanță de 113 km de Oradea, 124 km de Cluj, 221 km de Sibiu, 347 km de Brașov, 480 km de București, 498 km de Iași.

Auto:
București - Piteşti – Râmnicu Vâlcea - Sibiu – Alba Iulia – Câmpeni – Vârtop – A1-E81-DN74-DN75

Oradea – Arieseni – Vârtop - DN 76 (E 79)- DN 75

Sibiu - Alba Iulia – Turda – Albac – Gârda – Arieşeni – Vârtop (DN1) E68-E81-DN75

Cluj-Napoca- Albac- Arieşeni – Vârtop (DN1) E60-DN75

Timişoara – Arieşeni - Vârtop: DN69-DN7/E68-DN79A-DN76-DN75

Iaşi – Piatra Neamţ – Blaj – Teiuş – Arieşeni – Vârtop  - DN 15- A3-DN75

Satul de vacanță Vârtop se află la o distanță de 113 km de Oradea, 124 km de Cluj, 221 km de Sibiu, 347 km de Brașov, 480 km de București, 498 km de Iași.

Puteţi introduce pe aplicaţia Waze ʺPensiunea Piatra Grăitoareʺ. Drumul este practicabil cu orice tip de autoturism, dar pentru cine are off-road, drumurile din împrejurul staţiunii sunt ideale pentru astfel de aventuri :)

Transportul în comun:
https://www.autogari.ro/Transport/Bucuresti-Campeni?lang=ro

https://www.autogari.ro/Transport/Iasi-Arieseni

Abia aşteptăm să ne revedem, vechi prieteni şi abia aşteptăm să vă cunoaştem pe cei ce se vor alătura acestei mari şi frumoase familii!


Confirmări și informații:
0724.003.294 – Răzvan Ciobanu

0799.007.226– Iulian Chirac
0721.986.028 – Mădălina Matcov
www.facebook.com/jnepenii  


PARTICIPAREA SE FACE PE PROPRIE RĂSPUNDERE! Concursul presupune rezistență fizică la efort de durată și se adresează doar persoanelor sănătoase clinic.