Educatia ecologica a tinerilor si oferirea unor oportunitati de petrecere a timpului liber prin implicarea lor in activitati sportiv-cultural-ecologice.
Prezentarea problemei:
In prezent tinerii sunt atrași de o gama vasta de activitati sedentare, cu efecte nocive pe termen mediu si lung. Jocurile pe calculator, televizorul, frecventarea barurilor si discotecilor, petrecerile sunt doar cateva din principalele indeletniciri ale tinerilor in aceasta perioada.
Datorita lipsei unor activitati educative, adolescentii incep sa consume bauturi alcoolice, droguri, sa fumeze, lasa mizerie atunci cand fac o iesire in natura. In timp toate acestea, precum si lipsa activitatilor sportive ii vor face sa fie predispusi la diferite boli.
Prin actiunile propuse de prezentul proiect vom oferi tinerilor o alternativa sanatoasa de petrecere a timpului liber, implicandu-i in actiuni sportiv-cultural-ecologice organizate la nivel national. Totodata se va dezvolta spiritul de echipa si apartenenta la grup, promovandu-se o atitudine de respect fata de mediul inconjurator.
Pentru ca viitorul depinde de felul in care educam tinerii este foarte important ca adolescentii sa inteleaga rolul unui mediu natural sanatos si al sportului in viata lor.
Evaluarea rezultatelor proiectului:
Putem aprecia ca, in perioada imediat urmatoare se vor observa urmatoarele rezultate:
cresterea numarului de persoane convinse de importanta unui mediu nepoluat si necesitatea protejarii lui;
cresterea numarului adolescentilor implicati in activitati sportiv-cultural-ecologice;
premiile obtinute in cadrul concursurilor la care se va participa.
Obiectivele proiectului:
oferirea unor oportunitati de petrecere a timpului liber prin implicarea tinerilor in actiuni sportiv-cultural-ecologice;
atragerea unui numar cat mai mare de adolescenti in actiuni cu caracter sportiv-cultural-ecologic;
promovarea unei atitudini de respect fata de mediul inconjurator, sensibilizarea tinerilor pentru protectia ecosistemelor si dezvoltarea spiritului ecologic la acestia;
dezvoltarea spiritului de echipa si apartenenta la grup, dezvoltarea relatiilor interumane;
cunoasterea potentialului turistic la Romaniei;