,,Haideți să nu fugim pe cărările de munte, indiferent dacă concurăm la categoria elit sau veterani, să avem timp pentru a admira frumusețile ce ne înconjoară, să promovăm ideea de drumeție, mișcare în aer liber cu mult fair-play ”
Asociația schi turism montan Pro-Parâng Petroșani
vă invită în perioada 9-11 septembrie 2016 la a II ediție a evenimentului sportiv
,,TROFEUL PRO-PARÂNG”
organizat în masivul Parâng - Zona Turistică Parâng
Trofeul Pro-Parâng este etapa a VII din cadrul Campionatului Național de Turism Sportiv „Ștafeta Munților”,de tip Master și se adresează tuturor iubitorilor de munte, cluburilor și asociațiilor de turism și ecologie din țară afiliate sau neafiliate la campionat.
Perioada de desfășurare :
Vineri 9 septembrie orele15.00- duminică 11 septembrie orele 12.00.
Locul de desfășurare:
Masivul Parâng cu tabăra organizată în zona turistică lângă Cabana INEFS și sediul Clubului Sportiv Școlar Petroșani. Coordonate GPS:45º38´46,1”N, 23º47´34,7”E. Nu se percepe taxă de campare.
Căi de acces:
Spre Municipiul Petroșani:
- din direcția Deva drumul european E79;
- din direcția Târgu-Jiu drumul european E79 și național DN66;
- din direcția Voineasa drumul național DN7A; ( la intrarea în Petroșani intersecție la stânga cu DJ709F direcția Telescaun- Hotel Rusu- Zona Turistică Parâng);
- cale ferată Simeria – Petroșani -Craiova - București;
Din Petroșani sensul giratoriu Centrul Civic (indicator rutier Zona turistică Parâng) – str.General Vasile Milea – str.Maleia – intersecție înainte pe DJ709F, se parcurge distanța de circa 12 km până la Hotel Rusu drum asfaltat foarte bun. Din acest punct drumul D709F continuă spre dreapta circa 4 km drum neasfaltat de pământ și piatră care datorită ploilor a fost deteriorat dar se intervine pentru a fi menținut în condiții acceptabile. Ultimul tronson până la tabără de circa 300m este dificil cu înclinare mai mare, pentru mașinile mai joase vom amenaja un loc de parcare zona pilon 17.
Pentru cei care aleg varianta de acces în masiv cu telescaunul se parchează în zona de îmbarcare, transportul durează 25 min iar de la stația de debarcare se mai parcurge o distanță de 150 m până la locul de campare. Programul de funcționare a instalației este 09.00 – 16.00.
Categorii de concurs:
Conform Regulamentului Competițional ,, Ștafeta Munților ” - 2016
1. Family- participă echipe formate din 3 persoane,minim un adult și obligatoriu minim un copil cu vârsta de maxim 13 ani împliniți;
2. Juniori – participă echipe formate din 3 persoane, indiferent de sex, cu vârsta cuprinsă între 14 – 18 ani (împliniți);
3. Elite – participă echipe formate din 3 persoane, indiferent de sex;
4. Open – participă echipe formate din 3 persoane, indiferent de vârstă și sex.Timpii pentru această categorie sunt calculați ca timpi turistici;
5. Feminin – participă echipe formate din trei fete, indiferent de vârstă;
6. Veterani – participă echipe formate din 3 persoane cu vârsta peste 45 ani,indiferent de sex;
Probele concursului:
Raid montan – traseu montan de dificultate medie intitulat ,,Traseul Lacurilor”,cu o durată de maxim 8 ore și diferență de nivel de 700m. Pentru categoria Family traseul de concurs este de dificultate medie cu o durată de maxim 4 ore. Posturile fără albitru vor avea perforator, dar și un cod format din 4 litere care trebuie notat în cazul în care sunt probleme cu perforarea pe foaia de concurs. Rugăm ca echipa să aibă în dotare un instrument de scris.
Orientare turistică – se va desfășura pe viză participând toți membrii echipei. Poligonul de orientare are o lungime maximă de 2 km cu o diferență de nivel de 200m și este parcurs înainte de proba de raid montan.
Cunoștințe teoretice – proba este organizată în sistem test grilă cu un singur răspuns corect, timpul alocat este de 7 minute și departajarea concurenților se va face în funcție de timpul realizat. Chestionarul va cuprinde un număr de 15 întrebări și fiecare membru al echipei va răspunde la câte cinci întrebări. La categoria Family vor răspunde doar copii. Toate categoriile de concurs vor susține proba înainte de startul în poligonul de orientare.
Proba culturală – se va susține în seara zilei de sâmbătă, la focul de tabără.
Programul evenimentului:
Vineri, 9 septembrie 2016
- 15.00- 21.00 primirea participanților;
- 22.00 – ședința tehnică;
- 23.30 – stingerea în tabără;
Sâmbătă 10 septembrie 2016
- 07.00 – 18.00 desfășurarea concursului;
- 18.00 – masă caldă la ceaun oferită de APRe-SKI Parâng; Toți participanții sunt rugați să aducă cu ei un set minimal de veselă și tacâmuri;
- 21.00 – focul de tabără și proba culturală;
Duminică 11 septembrie 2016
- 11.00 – festivitatea de premiere;
- 12.00 – încheierea oficială a concursului, igienizarea taberei, plecarea participanților;
Fiecare club/grup va primi la sosirea în tabără un sac de gunoi, și se vor prezenta regulile ce trebuie respectate în tabără.
Pentru cei care doresc cazare și masă vă rugăm să contactați partenerul nostru:
Clubul Sportiv Școlar, Cabana ,,Ghiocelul”- persoană de contact Simona Chelaru tel: 0727213408;
Vă rugăm să vizitați pagina noastră www.proparang.ro secțiunea Anunțuri unde puteți viziona o prezentare a traseului de raid montan și există un tabel pentru înscrierea în competiție. Datele sunt orientative și ne ajută să organizăm în condițiile cele mai bune această ultimă etapă de Campionat 2016. Vă mulțumim.
Pentru informații suplimentare:
- Radvanski Cazimir – 0744473933;
- Leucă Corina – 0724573776;
PARTICIPAREA SE FACE PE PROPRIE RĂSPUNDERE
Parteneri: Primăria Municipiului Petroșani, Clubul Sportiv Școlar, APRe-SKI Parâng